For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

28.12.2018. - Izložba slika „Putevima naših svetaca“

Izložba slika „Putevima naših svetaca“ čini seriju slika s motivima crkava koje se nalaze na području općine Lupoglav.

To su crkve s bogatom prošlošću, njihova gradnja počela je uglavnom u 16. stoljeću a do danas bile su više puta srušene ili dograđivane. Dio te njihove povijesti možemo prepoznati u zvoniku ili pročelju tih crkava, groblju pored crkve ili zidu oko groblja.

Gotovo dokumentaristički, bojom, mrljom i potezom kista, te poštujući pravila perspektive, nastojala sam zabilježiti prošlost koju nam piše vanjski izgled svake crkve, svaki kamen i staru popucalu žbuku. Nisam htjela izostaviti niti jedan vijenac ili sat na zvoniku koji prkosi zubu vremena. Gledajući svoje motive zbilja nisam imala potrebe ništa mijenjati nego ih baš takve, iluzionistički, prenijeti na platno. Dostojanstvo i glorifikaciju naših crkava naglasila sam slikanjem sa primjesama zlatne i srebrne boje, koje na neobičan način svijetlost ističe iz pozadine i poigrava sa sivilom dotrajalog kamena na zvoniku ili stare isprane žbuke na fasadi crkve.

Vješto oko promatrača može prepoznati još neke detalje koji se neobično kriju na slikama, simboli zaštitnika crkava. Iza, pored ili ispred, jednostavna igra detalja koji postaju dio prikaza. Simboli kao podsjetnici na mučeništvo, patnju, vjeru, nadu i sveca postaju dio stvarnosti na slikama.

Crkve koje sam izabrala spomenici su naše prošlosti, čuvari i svjedoci naših uspomena, s njima dijelimo naše najljepše i najtužnije trenutke naših života, i možda će zbog tih razloga ova izložba i vama probuditi sjećanja čije detalje ne želite nikada zaboraviti. Eni Šuperina Rožić

Slika 2
Slika 1
Slika 10
Slika 12
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Slika 5
Slika 6
Slika 7
Slika 8
Slika 9

Ispis E-mail

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

23.04.2018. - Radionica izrade klupica u mozaiku

U OŠ Vladimira Nazora u Lupoglavu privodi se kraju projekt izrade klupica u mozaiku. Klupice će biti smještene u školskom parku i biti će dostupne svim znatiželjnima. Veselih su i razigranih boja sa cvjetnim motivima i slovima glagoljice. U ovom projektu sudjelovali su učenici OŠ Vladimira Nazora Lupoglav te njihovi učitelji i učiteljice.

Pogledajte naše druženje

CAM02191
CAM021902
CAM02192
CAM02195
CAM02198
CAM02199
CAM02215
CAM02226
CAM02232
CAM02271
CAM02275

Ispis E-mail

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

13.07.2018 - Mozaik za odrasle i školarce

U OŠ Vladimira Nazora u Lupoglavu održavaju se radionice mozaika za odrasle i školarce. Radionice će se paralelno odvijati jednom tjedno po 3 sata od 13. srpnja do 30. kolovoza. 2018. Prijave za radionicu traju do 30. lipnja 2018. te se ostvaruju uplatom upisnine na IBAN. Cijena upisnine je 50 kn, a cijena radionice je 150 kn.

Svrha radionice je kreativno druženje i upoznavanje sa likovnom tehnikom mozaik, da se obogati sadržaj javnog prostora u Lupoglavu, te da se mjesto istakne likovnim radom. Lupoglav podržava igru boćanje te smo tome približili i ideju našeg rada. Izvoditi će se dvije velike boće koje će biti smještene na reprezentativno mjesto u Lupoglavu. Boće će biti likovno izvedene u dekorativnom mozaiku sa staklenim kockicama različitih boja.

Uključite se u naš ljetni likovni program i budite dio mozaik priče!

Ispis E-mail